Càritas Parroquial

Tots som Càritas. I posem tota la nostra voluntat per desenvolupar, amb responsabilitat i entusiasme, aquesta tasca importantíssima que l’església, la comunitat de creients ens encomana.

L’objectiu principal és atendre a totes aquelles famílies del nostre barri que necessiten recolzament per la seva situació social o econòmica. Acollim i acompanyem en tot aquest procés a la família.

L’horari d’atenció i acollida són tots els dilluns, a les 19h.

Recollida de roba tots els dijous.

Una mica d’història…

A la nostra parròquia, el grup de càritas va néixer l’any 1984 sota la direcció d’en Francesc Xavier Rius . Anteriorment les tasques assistencials eren gestionades directament pel rector i per alguns col·laboradors. Càritas parroquial ha contribuït d’una gran manera a la sensibilització de la comunitat sobre la dimensió de la caritat evangèlica. Ha educat a saber ser generosos però també a saber racionalitzar els recursos; a cobrir les necessitats bàsiques però a impulsar solucions contra la pobresa. Les campanyes de recollides d’aliments, al Nadal, s’han convertit en una activitat normal de la nostra comunitat i que és rebuda d’una manera confiada i familiar per tots els veïns.DSC_0034

Amb la direcció de Jesús Blanco es va donar un impuls molt important, ja que, a més del treball d’acollida diària, a les Campanyes de Nadal es van afegir sopars de solidaritat amb la finalitat de recollir diners per als projectes de Càritas i de sensibilitzar la comunitat. Es durant aquest temps que s’ha aconseguit crear un equip força estable, amb un perfil jove i dinàmic. És un grup molt valorat per totes les Càritas de la diòcesi, i sovint es posa com a exemple de bon funcionament.

Fruit d’aquesta continuïtat, actualment el grup el dirigeix Òscar Guillén, ben acompanyat per una quinzena de voluntaris.