Pedres Vives. Història 25 anys
En època medieval es va bastir a la partida de Sescelades (nom que fa referència a la salabrositat dels pous que hi ha en aquesta zona de “ses aigües salades” una església sota l’advocació de Sant Pere, que va ser destruïda en època moderna per vissicituds de caràcter militar).
L’Arquebisbat de Tarragona, conscient d’aquesta realitat històrica, erigí com a hereva en el temps la nova parròquia de Sant Pere i Sant Pau Sescelades, tot englobant en un nou territori la muntanya sobre la qual s’assenta el seu temple, la Muntanyeta de Sant Pere i l’antiga partida de Sescelades. El 16 d’octubre de 1972 es creava la nova parròquia de Sant Pere i Sant Pau Sescelades.
El nucli antic més antic de la parròquia és la Muntanyeta de Sant Pere, que es va urbanitzar l’any 1961. L’Arquebisbat, amb col·laboració amb l’Ajuntament hi va construir 48 habitatges, que s’acabaren l’any 1967. Aquest nucli disposava d’escoles, on també se celebrava missa. El barri de Sant Pere i Sant va néixer un any després, l’any 1968.
En un inici, a l’edifici Sant Tadeu, al costat del camp de fútbol, s’habilitaven baixos comercials destinats a escoles i a acollir la comunitat parroquial. L’Arquebisbat també adquirí dos pisos a l’edifici Sant Joan, que des de 1972 fins 1985 van ser la rectoria, despatx parroquial, lloc de reunió i catequesi, fins la construcció del nou centre de pastoral.
La comunitat parroquial utilitzà els baixos de l’edifici Sant Tadeu fins l’any 1974, moment en que es va procedir a la construcció del nou temple. L’any 1973 s’niciaren les obres, i l’any 1974 l’edificació va ser inaugurada per l’Arquebisbe Josep Pont i Gol. El 22 de desembre de 1974 es procedeix al solemne trasllat del Santíssim al nou temple i la nit de Nadal s’inaugura.
El 27 abril de 1975, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, era beneït el temple per l’Arquebisbe Pont i Gol. El rector era Mn. Josep Mª Pairot.
Fruit de la maduresa de la comunitat parroquial, l’any 1982 neix el Grup de Joves Cristians Sescelades, amb la finalitat de ser un element vertebrador de les iniciatives juvenils, i també com a focus d’atracció per als joves no integrats dintre del món d’Església. L’any 1983, en el decurs de les celebracions del desè aniversari de la comunitat parroquial, el GJCS va interpretar, per Setmana Santa, “La Sombra de la Cruz”, obra teatral d’Andreu Muñoz inspirada en la passió i ressurrecció de Jesucrist. També han estat els responsables de recrear, durant Nadal, els pessebres Vivents, que durant uns anys s’han fet la plaça de la parròquia. Anys més tard, el 1990, el grup representava, a la Catedral de Tarragona, “La Passió de Sant Fructuós”.
Les activitats que es feien al centre pastoral necessitaven més espai. Es van vendre els dos pisos de l’edf. Sant Joan i mitjançant ajudes i un crèdit de l’Arquebisbat, es construí el nou edifici (amb rectoria, garatge i sales per a les activitats pastorals). Durant les obres les activitats de l’esplai infantil i juvenil es desenvoluparen en uns locals llogats de l’edifici Cuba. El 27 d’octubre de 1985 es va inaugurar el Centre Pastoral Seselades “Llar Parroquial”, presidint l’acte l’arquebisbe Ramon Torrella Cascante.
A l’estiu de 1984 es celebraren les primeres colònies d’estiu, a Valldosera. Es creà el Centre d’Esplai Sescelades, bàsicament orientat a donar activitats a tots els infants que participaven a la catequesi, i donar resposta a aquesta mancança social del barri.
L’any 1985 es creà l’Esplai de la dona, anomenat Ave Maria, sota la iniciativa de Paquita Boltó, Elisenda Casals i la germana Elisa Majoral. Aquest esplai es formà amb la intenció d’oferir un servei de formació i d’amistat per la dona.
L’any 1984 es va donar un impuls a la tasca caritativa i es crea el grup de càritas parroquial. Amb un perfil de voluntariat jove i dinàmic, és un grup molt valorat per totes les Càritas de la diòcesi i sovint es posa com a exemple de bon funcionament. Juntament amb el Grup de joves organitzen la Campanya de Nadal de recollida d’aliments. Aquestes Campanyes de Nadal s’han convertit en una activitat normal de la nostra comunitat i que és rebuda d’una manera confiada i familiar per tots els veïns del barri.
El servei de neteja, importantíssim també i del qual hem volem deixar constància. És el servei més antic, en marxa des del moment que es van donar els locals de Sant Tadeu. Un agraïment molt sentit per totes aquelles persones que, incansablement i amb enorme generositat fan aquesta tasca.